4/10 The tree of life


4/10 The tree of lifeTorsdag 4 oktober kl 18.30 på Biostaden

Regi: Terrence Malick

Land: USA
År: 2011
Skådespleare: Brad Pitt, Sean Penn, Jessica Chastain m fl
Längd:139 min
Tillåten från 11 år

Recensioner: kritiker.se

IMDb

I ett villakvarter i Texas på 50-talet möter vi familjen O´Brian som drabbats av sorg då en nittonårig son gått bort. Brad Pitt som kärleksfull men sträng familjefar får lovord, han har aldrig varit bättre. Även Jessica Chastain som modern gör en fin insats. Faderns hårda inställning till livet och pojkarnas uppfostran ställs mot moderns tolerans och tacksamhet mot livets och naturens gåvor, en naiv inställning enligt fadern. Malick griper sig an allmänmänskliga problem, talar om ondska och lycka och vad vi gör av vår utmätta tid på jorden. Sean Penn som äldste son är framgångsrik men är han lycklig? ”The
Tree of Life är filmkonst i samma anda som Kubrick och Tarkovskiij” skriver Maria Domellöf -Wik i GP som ger filmen 5 fyrar av 5.
Recensenter prisar också fotografen Lubeckis mästerliga insats då han”tar oss in bland trädens väldiga kronor”. ”Magnifikt fadersuppror”, ”magnifikt filmberättande”, ”svårsmälta svar om ondska” är andra åsikter om filmen som vann Guldpalmen i Cannes och karakteriserades som mästerverk av en del. Det tog Malick sju år att fullborda filmen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s