Sommarens utebio: 30 och 31 juli på Grevagården


Karlskrona Filmstudio bjuder på utomhusbio på Grevagården, Blekinge Museum under Skärgårdsfesten

Vi vill tacka alla som gjorde att utebiovisningarna blev så bra: Paraply produktion för arrangemanget, Risto Oinas för filmvisningen, Cafe Greven för bakgården, Konsthallen för reservplatsen på onsdagen när det störtregnade, Kulturförvaltningen för bidragen och publiken för att ni kommer och gillar våra filmvisningar. På onsdagen var det 170 personer på visningen i konsthallen och på  torsdagen drygt 300 på Grevagården. TACK!

 

Cafeet kommer vara öppet om man vill handla något (man får därför inte ta med eget fika). Ta med filt eller solstol. Vi tror det kommer bli två riktigt härliga filmkvällar med hög mysfaktor. Välkomna

Vid ev. lätt regn eller korta skurar –  ta med regnponcho och inte paraply. Vid ihållande regn visas filmen på Konsthallen istället.

Känn ingen sorg onsdagen den 30 juli 2014 kl 22.00

Känn ingen sorg

Håkan Hellströms musik och texter om livet och kärleken har dramatiserats i den känslostarka filmen Känn ingen sorg. Huvudpersoner är musikern Pål och hans vänner, och filmen utspelar sig förstås i Göteborg. Och Håkan Hellström själv dyker faktiskt också upp, i en cameoroll som gatumusiker.

Sverige 2013
Regissör     Måns Mårlind och Björn Stein
Manus     Cilla Jackert
Baserad på     Håkan Hellströms sångtexter
Skådespelare     Adam Lundgren, Disa Östrand, Jonathan Andersson, Josefin Neldén, Reine Brynolfsson, Tomas von Brömssen, Gunilla Nyroos, Marie Richardson,  m fl
Originalmusik     Håkan Hellström
Längd 119 minuter

Monica Z torsdagen den 31 juli 2014 kl 22.00

monicaMonica Z är filmen om sångerskan Monica Zetterlunds väg från telefonväxeln i Hagfors till berömmelsen och de stora scenerna. Det är en film med mycket musik, men den handlar också om huvudpersonens stormiga privatliv i 60-talets Sverige.  Jazzsångerskan Edda Magnasson fick en guldbagge som bästa kvinnliga skådespelare för sin gestaltning av Monica Zetterlund; filmen fick också pris för bästa regi och bästa manliga biroll.

Sverige 2013
Regissör     Per Fly
Manus     Peter Birro
Skådespelare     Edda Magnason, Kjell Bergqvist, Sverrir Gudnason
Längd 111 minuter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s