19/3 The Party


 

theparty19/3 THE PARTY (Årsmöte kl 19:10 mellan visningarna av filmen)

Storbritannien, 2017

Regi Sally Potter

71 min

 

Recensioner: IMDb, Kritiker.se

I The Party är vi bjudna på en katastrofal middag hemma hos en politiker för att fira hennes nya arbete som hälsominister. Politikern spelas av Kristin Scott Thomas och hennes gäster utgör en brokig samling privilegierade medel-klasspersoner: en tysk healingförespråkare (Bruno Ganz), en specialist på könsdifferentiering i amerikansk utopism och en kokainmiss-brukande finanshaj. De vill alla gratulera till utnämningen, men det dröjer inte länge förrän middagen är minst sagt misslyckad. De som trott att de kände varandra väl, får upp ögonen för egenskaper de inte tidigare sett.

Det är en politisk satir över ”Brexiterans splittrade England” skriver Nicholas Wennö som intervjuat Sally Potter på Stockholms filmfestival innan filmen hade premiär.

Förutom Bruno Ganz och Kristin Scott Thomas medverkar Timothy Spall, Patricia Clarkson och Cillian Murphy i den stjärnspäckade ensemblen.

Sally Potter har skapat många filmer men är mest känd för den prisade klassikern Orlando, en film som hon gjorde för 25 år sedan, då hon hoppades mer på en ljus framtid för kvinnor än hon gör nu.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s